2021, första dagarna

Första dagen på det nya året sprang jag fem kilometer. Underbart!
Bokföring, redovisningsstudier var också min sysselsättning. Även om vi använder bokföringsprogrammet eVisma så behövs excel som komplement för att enkelt få till en god redovisning utan att behöva köpa extratjänster av Visma.

Andra dagen sov vi länge. Åkte till Hornbach och köpte väggkontakter och strömbrytare. Åt sedan coronasäkert på Sjöporten. Jag högrevsburgare och A tog helgfisken, helgpris för vardera var 149 kronor. A drack vatten. Jag 50 cl flaska Mariestad 79 kronor. Alles 377 kr. Efter det vandrade vi längs älven till Förrådet på forna Götaverksområdet och tillbaka till Eriksberg där vår bil stod parkerad. På promenaden såg jag bilnumret 402, vår platespotting fortsätter in i även detta år. Ställningen är nu lika.

66
« av 2 »

Har jag några viktiga ledord för 2021?
Kanske dessa:

självchef
spring
ekonomi
bygg
skriv
rita

natur

trädgård
älska
ÖIS

Jag är med i en studie ledd av Professor Jonas Hugosson, avseende tidig diagnostik av prostatacancer. Jag lämnade blodprov 21 december. Mitt PSA-värde var 1,70 ng/ml helt normalt för en man i min ålder. Om två år får jag ett nytt erbjudande om deltagande förutsatt att jag fortfarande är bosatt i VG-region eller Norra Halland.

Tredje dagen promenad och jobb med renoveringen av kolonistugan. Söndagskvällen, vi såg långfilmen The Dressmaker.
Så här står det kortfattat om filmen på svenska wikipedia:

The Dressmaker är en australisk dramakomedifilm från 2015 i regi av Jocelyn Moorhouse. Filmens manus är baserat på Rosalie Hams roman The Dressmaker från 2000. Titelrollen spelas av Kate Winslet som femme fatale Myrtle “Tilly” Dunnage, en sömmerska och kläddesigner, som återvänder till en liten australisk stad för att ta hand om sin mentalt instabila mor efter många år utomlands. Filmen utforskar teman som hämnd och kreativitet och har beskrivits av Moorhouse som “De skoningslösa med en symaskin”.

Publicerat den
Kategoriserat som Dagbok

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *