December

Tisdagen 21 december var vi ute för att se alla ljusinstallationer i stan, Göteborg. Och för att fira att nu blir det inte mörkare. Vi går mot ljusare tider. I trädgårdsföreningen där det häftigaste ljuskonstverken skulle vara var det nersläckt på grund av coronan

På juldagen gick vi på cykelbanan nere vid havet och fick syn på Jupiter och Saturnus några dagar efter deras sammanträffande. Hittade sedan den här bilden tagen med teleskop. Så häftigt! The #GreatConjunction of #Jupiter and #Saturn thru my telescope just after 6pm. 4 of Jupiter’s moons; Europa, Ganymede, Io & Callisto, and Saturn’s Titan moon visible.

.

Jag har sett dokumentär om kungahuset Windsor på svt-play . Namnet ändrades 1917 från Sachen-Coburg-Gotha, vilket var det namn drottning Viktoria och hennes son EdvardVII använde.

Den nu så populära NETFLIX-serien The Crown vägrar jag lägga tid på att se. Det är det alldeles för många andra som gör. Jag vägrar. Jag vägrar även NETFLIX. Den kanalen stjäl för mycket tid. Mitt liv är för kort för att se på serier. Bara i undantagsfall jag gör det.

George V regerade från 6 maj 1910 – 20 januari 1936.

Louis Mountbatten

Jag har läst/lyssnat på Klas Östergrens senaste Renegater. Det jag kommer att minnas från boken är sången En herre i frack och dess upphovsman Johnny Bode som tillsammans med Hasse Ekman skrev låten.

Svenska Akademien fick Johnny Bode-priset 2020. Ett pris som delas ut till en offentlig person som på något sätt ställt till med skandal under året.

Och sången That Cat Is High är också med. Den glömmer jag inte heller. Tragisk man, snubblar fram och åter på gatan utan skor på fötterna.

Nico är fascinerande, fortfarande. Den här intervjun: “I’m very selective about my audience”.

Konfekt i kartong…

Lyssnar på handelsbankens vd Carina Åkerström.

***

Lugn musik för koncentration 6:04