ÖIS

2021-01-01

Trotjänaren förlänger med Örgryte

Hannes Sahlin, med nio säsonger bakom sig i Örgryte IS, har skrivit ett nytt ettårskontrakt med klubben.
Han blir den förste spelaren sedan Marcus Allbäck att göra tio säsonger för Örgrytes herrlag. Tio säsonger innebär också att spelaren belönas med den åtråvärda Öis-ringen.

Öis har rekryterat en ny tränarduo. Detta efter en rekryteringsprocess av sportchef Igor Krulj som var spetsigare än när Keith Millen tillträdde.

På nyårsafton presenterade Örgryte IS sin nya tränarduo. Det blir Dane Ivarsson som blir huvudtränare och Johan Mattsson som blir assisterande. Deras senaste uppdrag var i division 1-klubben Lindome där de gjorde den lilla klubben till en stabil förening i Söderettan.
Dane Ivarsson och Johan Mattsson har skrivit ett treårskontrakt med Örgryte IS.

Ljungskile SK slutade sist superettan 2019. Nu lämnar lagets målvakt Robin Wallinder, som fostrades i BK Häckens akademi, klubben och ansluter till Örgryte IS.

– Vi är glada att kunna knyta till oss en ung målvakt med potential från Göteborg. Det i linje med hur vi vill jobba i rekryteringen av spelare. Han har dessutom redan erfarenhet från den här nivån vilket såklart är ett plus, säger Öis sportchef Igor Krulj till klubbens hemsida.

Walliner, 21, gjorde två säsonger för Ljungskile och 2020 spelade han 17 matcher och höll nollan i sex av dem. Med Öis har han skrivit en treårskontrakt.

– Det känns riktigt bra, jag är väldigt taggad på att köra igång. Efter mötet med Igor och Björn (Andersson, målvaktstränare) då de förklarade vad man ville att vi skulle sikta på att bli kände jag att det matchade mina visioner och vad jag vill väldigt bra. Sedan bor jag ju tio minuter härifrån så på alla sätt kändes detta klockrent