Vecka 4, 2021

Måndag 25 januari

Min vikt på morgonen 73,6 kg. Kopplade el i stugan. Att tänka på är att kylskåpet inte är kopplat med jordfelsbrytaren. Det blev en 8 km promenad. På kvällen Core Flex Soft på friskis o svettis. Poppade popcorn på kvällen. Linssoppa till middag

Tisdag 26 januari

73,5 kg på morgonen. Vill ner till 72 kg och landa där, ungefär där jag var när jag var 25. Det var längesedan, men ändå något jag strävar efter.

Jag sprang 5 km på 36 minuter. Puls 159, max 194. Mycket märklig pulskurva. Beror antagligen på att jag är otränad och mitt hjärta. Jag kände aldrig av hög puls. Jag får ha koll på detta. Jag vet sedan tidigare att min puls uppför sig lite märkligt. Vid lätt ansträngning kan jag få hög puls utan att känna av det.

På kvällen min ekonomikurs, denna gång på distans pga coronan, första gången.

Onsdag 27 januari

Köpt tak och och två OSB-skivor. Lämnat över kassörspärmen till revisorerna. För sista gången i den föreningen. Men jag vet inte vem som kommer att avlösa mig.

Torsdag 28 januari

Kört skottkärra i dag i över tre timmar med hästgödsel, bra träning.

Och jag söker jobb, de som finns, det blir fler i morgon, måste få ihop åtta stycken innan månaden är till ända.

Fredag 29 januari

Promenerade fram och tillbaka till stugan. Och sedan körde viskottkärrslast med gammalt hö till kolonilotten.

Tandborsthuvudena till eltandborstarna är slut hemma hos oss. Och eftersom det är så mycket billigare i Ullared så blev det en kvällsutflykt dit. Där blev det äntligen dags att äta dagens andra mål klockan halv sex. För mig blev det den stora köttbulletallriken med 15 köttbullar. Det bara försvann blixtsnabbt in i min mun.

Vi blev omkörda av 403, platespotting. Det tog lång tid för det numret.

När vi kom hem blev det svt-play för fredagens avsnitt av På Spåret och Svenska Nyheter.

Rebecca och Fiona stod för musiken. Chicago tog jag på åtta poäng. If you leave me now, var den enkla ledtråden för mig. Lagos var ett annat resmål. Nollywood. Guineabukten. Boken En halv gul sol.

Bra pedagogisk video om bokslut

Lördag 30 januari

Jag vägde 72,8 kg på morgonen, mycket bra. Mycket bättre än vad det brukar vara så här års. Jag vill ner till 72 kg, pendla mellan 70 och 72 kan vara ok. Då är det som när jag var 25 år. Det är inte omöjligt och det bör vara det mest hälsosamma för mig. Och bra för mitt springande.

Söndag 31 januari

Sista dagen i januari. Det ljusnar alltmer ute. Det är ljuvligt. Det är kallt ute. Det har det varit i flera dagar och det ser ut att fortsätta nästa vecka. Men ljuset, det kommer tillbaka. Det är något att gilla. Det lyser upp tillvaron.

Vi promenerade en mil i soligt kallt vinterväder.

På kvällen bekantade jag mig med: Monique Andrée Serf, mer känd under sitt artistnamn Barbara, född 9 juni 1930 i Paris, död 25 november 1997 i Neuilly-sur-Seine, var en franskjudisk poet och låtskrivare. 

Barbara, en fransk ikonFransk musikdokumentär från 2017

https://www.svtplay.se/video/28019867/barbara-en-fransk-ikon?start=auto

Publicerat den
Kategoriserat som Dagbok