Vecka 7, 2021

Måndag 15 februari

Vi åkte till affärer. Jag köpte 17 burkar Merica. Öl från Göteborgs Nya Bryggeri. Jag hade fått ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. 17 burkar blev det. Efter kvällens jympapass på FriskisSvettis så avnjöt jag en med lite bröd till. Mycket gott. I stugan hade vi tidigare på dagen satt upp lampa i taket i badrummet och fixat förhöjningsskiva till golvet. Jympapasset var ersättning för det pga. sportlovet inställda flex-core-soft-passet.

Jag såg 407 i garaget. A var med. Vi är precis jämsides i vår inbördes tävling. Platespotting.

Tisdag 16 februari

Fettisdagen. det blev två semlor ätna för mig. En med min mor som jag handlat för i dag. Och en med A. Den med A avnjöts som sig bör med varm mjöl i djup tallrik. Det här var startskottet. Jag har inte fuskat i år och ätit innan den här dagen. Men vad betyder egentligen fettisdagen. Jag läser på wikipedia: Att det är sista dagen innan påskfastan har givit upphov till traditionen att denna dag, och ursprungligen bara denna dag äta semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar. I södra Sverige har de traditionellt ätits på fastlagsmåndagen. Dagen kallades då för “bullamåndag”.

Ekonomikursen på distans även denna tisdag. Teams. Jävla corona. Och nu befaras det att tredje vågen är på gång. Hoppas, hoppas att det inte är så.

Onsdag 17 februari

Det hade snöat hela natten. Vi bestämde oss för att pulsa runt Oxsjön. I skogen på väg dit såg vi den här övergivna moppen. Inte mycket kvar av den.

Moppe i nyfallen snö, före detta moppe mer exakt.

Torsdag 18 februari

Vi lämnade tillbaka två förpackningar med takskivor som blivit över. Det blev ca 500 kr tillbaka. Lite äventyrligt med möte med stor lastbil på smal och hal vinterväg. Efter att lämnat tillbak släpkärra passerade vi Preem vid Radiomotet och där stod 408 parkerad (platespotting). Vi tittade efter golv till köket. Gick även en sväng inne på Erikshjälpen. Och efter det en fika på Nöjds konditori. Sedan ner till stugan och fixa till det sista med snedsågad golvskiva i badrummet. Den limmades och skruvades. Skruvarna skall tas bort när limmet torkat.

Snedsågad skiva för vattenavrinning till golvbrunn.
Konditori Nöjds toaspegel

Fredag 19 februari

Behövde en minnesregel för ett kärl som väger 1642 gram. Vad hände år 1642. Jo, efter att ha googlat så vet jag nu att Drottning Kristina fick fly ut ur slottet Tre Kronor pga en hotande brand.

Lördag 20 februari

Vi åkte till Hornbach på Hisingen, köpte flytspackel och primer. Sedan räkmacka på Biltema i Sisjön där det fanns spänner som vi behöver till flytspacklet.

Jag la märke till följande:

Es gibt immer was zu tun.

Gerätehaus, Garden Shed

Jag har börjat läsa Baskervilles hund

Söndag 21 februari

Promenerade i det soliga vädret. Cirka 8 km. Sedan sprang jag en mil. Tredje veckan nu som jag sprungit en mil. Snart dags att öka till två mil i veckan. På kvällen sträcksåg vi tre avsnitt av Atlantic Crossing.

Snösmältning i Billdals park
Trolles hus i berget

Publicerat den
Kategoriserat som Dagbok