Vecka 9, 2021

Måndag 1mars

Den kalendariska våren börjar i dag. Mars är en vårmånad. I dag är det första mars.

Vårens hormon är oxytocin. Det har många olika uppgifter och vi vet fortfarande inte vilka alla är, men vi vet att det är detta hormon som förenar oss med andra människor. Det spelar en stor roll för tillgivenhet, fortplantning, kvinnans mjölkproduktion och kärlek i alla dess former.

Såg 413 och 414

På kvällen FriskisSvettis, flex core soft och lite styrketräning.

Tisdag 2 mars

Tidigt på morgonen promenad till stugan och möte med mattläggare som la in matta i vårt nya badrum och svetsade i hörnen och runt rör. Det vågade vi inte göra själva. Tryggt med en yrkesman som kan sin sak.

På kvällen min ekonomikurs.

Covid19-kurvorna pekar på att en tredje våg rullar in. Jag hoppas det är fel eller att den iaf blir mindre dödlig. Det pratas om att det är bråttom med att få alla vaccinerade, kanske att alla ska få en omgång vaccin istf att välja den långsammare vägen med två sprutor till alla. Vaccintillgången och faran med tredje vågen måste vägas in.

Onsdag 3 mars

Dag för återhämtning, försökte springa på em. Men det tog emot. Lyckades springa till 2,5 km. Gick 4,5 km. Kom iaf ut och rörde på mig. Crystal Palace spelade oavgjort mot Manchester United. Oddset spel är inget för mig. Jag kastar in handduken. Speldjävulen vet inga gränser om man ger honom lillfingret tar han hela handen. Glad att jag är så försiktig. Nu har jag lärt mig en läxa. Synd om alla som hamnar i djävulens klor och synd om dem som blir medoffer. Finns det ordet? Medoffer? Ja, varför inte.

Torsdag 4 mars

Sprang 5 kilometer på fm. Soligt och gott och några plusgrader. Såg en nötskrika, inte varje dag jag gör det. Såg fasan också, ser jag oftare.

Fredag 5 mars

Var till Handelsbanken p.g.a. bortglömd kod. Var senare ute och sprang i solsken. En katt korsade min väg. En stolt katt var det men nyfångad mus i munnen. Det var så den fjäskade in sig hos människan, med att fånga skadedjur runt våra boplatser. Vem tackar katten i dag när den visar hur duktig den är på att hjälpa till för vårt bästa.

Hemma igen gick jag in på -2 i hissen. Stod i hissen när den stannade på E. Kvinna går in i hissen. Hon trodde den var tom. När hon fick syn på mig hoppade hon baklänges en meter. Sedan såg hon uppenbarligen att det bara var en motionär i fåniga kläder. Jag försökte skoja till det med. “Är jag så hemsk.” Och sedan. “Jag är inte så hemsk som jag ser ut.” Och hon “Nä det är du verkligen inte. Oj! det blev ju fel det också”. Också ett sätt att lära känna sina grannar i huset. Skrämma dem i hissen.

Lördag 6 mars

Städade och hade gäster på kvällen. Demonstration i Stockholm mot nedstängningarna och restriktionerna. Sex poliser skadade.

Söndag 7 mars

Funderar på en Asus Vivobook S 14 14″ bärbar dator (Dreamy White), behöver 8Gb ram för att hantera bilder.

Sprang 2,5 km och gick lika långt som nertrappning och för att jag inte kom in i något runner’s high som jag måste ha för att kunna springa långt. Det blev en mil sammanlagt den här veckan,- får vara nöjd med det, måste vara nöjd med det. Promenerade långt.

Åt middag på balkongen, den inglasade. Den enda balkong vi har. Känns lyxigt.

På kvällen såg jag Babel, första avsnittet i år. Karl Ove Knausgård, Inger Edelfeldt, Mona Masrour

Publicerat den
Kategoriserat som Dagbok