Vecka Ett, 2021

Måndag 4 januari. Första måndagen 2021 och alltså är det vecka ett i dag. Ännu en nystart. Viktigt för mig är att bli bra på att vara min egen boss. Dessa åtta punkter skall jag ta till mig, in i mitt DNA.

  1. Regelbundna vanor (arbetsmönster, behöver inte vara schemalagda.
  2. Dagliga mål och prioriteringar
  3. Använd arbetslivserfarenheten som jag har
  4. Älska det jag gör, passion
  5. Självuppskattning av mina förmågor och det jag åstadkommer
  6. Allt jobb skall göras. Jag har inga anställda.
  7. Var organiserad, städa, sortera
  8. Håll budget, hjälp andra, gilla och dela

Tisdag 5 januari
Utbildning till tentamensvakt online.

Onsdag 6 januari
Bilen startade inte på fm. Startmotorn bara klickade. På kvällen inga problem med att starta bilen. Måste beställa tid på verkstad. Värdelöst med bil som det inte går att lita på.

I Washington stormade Trumpanhängare Kapitolium.

Torsdag 7 januari

Bilen startade på morgonen och jag körde till min bilverkstad. Där konstaterades att batteriet var dåligt laddat och antagligen laddar det dåligt pga. av dålig kontakt för jordkabeln till chassit. Skruvarna byttes ut och det slipades rent för bättre kontakt. Jag planerar att på fredag ta upp batteriet och underhållsladda det.

Köpte mat till mor. En jobbrekryterare ringde och ville ha en intervju för ett jobb som jag sökt. Intervjun hade vi klockan tre på Teams. Alltid intressant med att bli intervjuad. Jag blir alltid lite överraskad av vad jag svarar på frågorna. Jag tror inte att jag var den som de sökte.

Fredag 8 januari

Ingen laddning av bilbatteri. Sonen lånade bilen för att köra till IKEA så det fick vara laddningen. På kvällen På Spåret och Casablanca med bröderna Marx.

Lördag 9 januari

Hjälpte sonen att flytta. Ramlade i trappan på väg nerför från deras nya lägenhet. Tog emot mig med högerhandens pekfinger som böjdes extremt mycket bakåt. Jag gick genast ut och stoppade ner handen i en snödriva. Jag får vara glad att inget bröts. Handen svullnade vid pekfingrets infästning i handen. Suck, det här är inte bra för min träning. Men som A påpekade: “Ingen ursäkt för att inte springa. “

Söndag 10 januari

Äldste sonen sov över efter att han också varit flytthjälp under gårdagen. Efter frukost och digitala möten som vi båda hade klockan tio på förmiddagen så blev det en promenad och vi stannade till vid nya koloniområdet på vägen hem och jobbade lite där med att täcka ogräs med pappkartong som vi fått efter flytten. Det flyttande paret hade nämligen blivit tvungna att inhandla nya sängbottnar för den gamla var omöjlig att få upp genom trappan till deras nya lägenhet. Det var emballaget till dessa som vi lade ut som ogräskvävare.

Efter den promenaden blev det att åka och hjälpa till med flyttstädning, först på det gamla stället och sedan det nya med att få lite ordning. Vi avslutade med att äta tacos.

Publicerat den
Kategoriserat som Dagbok

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *